19-10-2009, 23:09
|
 | Super Moderator | | Kayıt Tarihi: 23-04-09 Yer: İstanbul
| |
Ateş-lerde yanmaktı seni sevmek..[Yok]olmaktı Ne zaman yazılmış sana onca şiir ! Nasıl sevmiş seni gönül, daha dününü bugününden ayırt edemezken , Nasıl bir sevdaya müptelâ olmuş ¿! Yok oluşa mı bunca sevdâ ! yok olmaya mı içimdeki nâr ¿ Nasıl bir vurgun, nasıl bir ihtilâl, nasıl bir Terk-i diyardır bu ¿ Söylesene, kaç dem yaşatır bana, dünden kalma aşklar[ın] ¿ Kaç gece sûkut ederim sessizliğinle ¿ kaç gecedir ki bu ömr-ü cihân ¿… Nedendir o zaman bunca isyan, bunca gözyaşı ¿! Söylesene nâr-ı ateş; Cehennemimde de devam edecek mi ¿ Yakacak mı sevdâların koru beni, cayır cayır ! Söylesene sevdân, cehennem ateşin[m]e ; kaç damla eşk olup söndürür ¿ Bitmez ki cehennemin nâr-ı ateşi.. bitiremezsin ki dün’deki sevdalarınla..! Ben ki alev alev yanmaların müptelâsı.. Alevim sevdândır Yâr,sevdândır ! Yanan nâr-ı ateşi’mi söndürsün ‘en büyük sevdân’ … Kurtar[ma] beni Cehennem’imden ..! Günahkârsın ! bir damla gözyaşın bile dindirmez alevi .. Burada da yaşatmaz ki bana ‘cennet’i aşkın ..! Neydi ki zaten sevdân .. Yanmadı mı Mecnun Leyla’nın ardın sıra … Dağlar delinmedi mi ? Senin sevdân neydi ki.. Sevdân’dı korum.. Sevdân’dı Cehennem’im ! Haydi söndür nâr-ı ateşi .. haydi Mecnunum ol !... Şirin’in Ferhat’ı.. Züleyha’nın Yusuf’u gibi.. Haydi söndürsün artık inci tanesi olan gözlerinden damlayan gözyaşı[n] ! Bitmez ki.. dinmez ki alevim ..yitiremezsin Nâr-ı ateşimi …! Yandığım sevdân’dır Yâr, sevdân’dır … … Mahşer-i Cümbüş’ü yaşıyorum … kalabalıklar arasında çırılçıplağım ..! Ruh[um] nasıl da ‘soysuz sevdaya’ tutkun ! Şimdi ruhuma, ‘soysuz sevdan’dan; bin bir günahlar giydiriliyor … Çırılçıplak ! Yalınayak ‘ kimsesizim onca kalabalığın arasında … Üşüyorum ! ‘soysuz sevda’m ısıtsana beni .. Tutsana ellerimden- duymuyor,görmüyorsun- Nasıl bir sevdaydın .. nasıl bir aşktın.. ki medet umuyorum senden ..! Cehennemimde yanıyorum, ‘soysuz sevdan’la .. Çekiyorum cezamı .. çekiyorum nefsime yenilmenin cezasını … Haydi Ferhat olup, Bir düğme uğruna, bir gecelik heves uğruna, yan ! Haydi yansana ! Nasıl bir sevdasın ki..nasıl bir nâr-ı ateşti ki bendeki sevdan ..¿! Alıntı
__________________ Küf kokulu limoni duygular Çocuk olmalıyım,
İnadına çocuk
... Kerameti kendinden menkul |