Aşk Şiirleri kategorisinde Alem-i Sır / Şiirleri! konusu , ..küller, gönülden! Yıllarca gözlerden, yaşlar döküldü Ne kadar boyun eğdik, büküldü Gönül; bazen sevinip, bazen üzüldü Aşktan yandı gönüller, küller döküldü Gönüllerimizi, ...
| |||||||
| |||
| ..küller, gönülden! Yıllarca gözlerden, yaşlar döküldü Ne kadar boyun eğdik, büküldü Gönül; bazen sevinip, bazen üzüldü Aşktan yandı gönüller, küller döküldü Gönüllerimizi, bağladık aşka biz Sonsuz yolculuğa, çıktık ikimiz Biz bize iz artık, kimsesiz İki gönül ile bir bedendeyiz Akan o yaşlar, gözlerimizden Bükülen boyunlar, seninle benden Sevinip üzülmek, o da bizlerden Yanıp dökülmesin küller, gönülden! Alem-i Sır
__________________ KALBİME! Aşk, bir mühür basmak ise kalbe Bende seni mühürledim kalbime! Alem-i Sır |
| |||
| ..çekme acını! Şu gözlerle görebilsek Kulaklar ile işite bilsek Dudaklar ile konuşabilsek Duymam! Görmem! Konuşmam! Diye, söylenmesek! Her şey şeffaf, açmış bir gül.. Olsa da kokusunu yayabilsek! Dünya dönüyor, bak! Nasıl! Sende eyle! Hâsılı semah asıl! Güneş gibi ateş ol ey dostum Sevgi için yan kavrul dostum Hata ve yanlışları yok saymak Bir gizem gibi onları saklamak Tevazu eyleyip örtüp kapatmak Öfkelenmeden bir kenara atmak Kucak açıp sevgiye eylemek aşk Dünya dönüyor, bak! Nasıl! Sende eyle! Hâsılı semah asıl! Sevmeyi bil sende al saygıyı.. Aç ellerini aşka, eyle kelâmı Sohbet-i muhabbetin ilacını Yudumla ki, çekme acını! Alem-i Sır der; güzel sözler Söylenmek için bekler.. Kısa ömür ile uçan kelebekler Çabuk ol dostum, gönül neyi bekler? Alem-i Sır * * * * Hasılı: kısaca söylemek gerekirse.. Tevazu: [teva'zu] 1: başkalarını küçük görmeme, büyüklenmeme tevazu sahibi biri 2: gösterişsiz olma
__________________ KALBİME! Aşk, bir mühür basmak ise kalbe Bende seni mühürledim kalbime! Alem-i Sır |
| |||
| BİR ÖMÜR TÜKETEN! Ah..şu yalan dünyada Sensiz geçen yıllarda Mutluluk nerde hani O yok, bu dünyada! Sen olmadan olmuyor Bu ömür yaşanmıyor Her gün azap oluyor Buna can dayanmıyor! Hani, söz vermiştik Hiç ayrılmayacaktık Bak, işte yoksun artık Yanımda olsan bir anlık! Seni her zaman isterim Sana dokunabileyim Saçlarını okşayabileyim Hala kalbimde yerin! Sen giden ol ben bekleyen Sen duymazsan da ben söyleyen Sen hissetmesen de ben hisseden Ve böylece, bir ömür tüketen!.. Alem-i Sır
| |||
| ..barınamaz! Dünya okul ile sınav yer Çalışmak ve başarılar der Duygusuzca hayatı yemeden Aşkını sev, dostuna güven Bu dünyada ne vücut barınır Nede barınacak yer vardır Şevk ve istekle dünyaya geliriz Büyür olgunlaşır her şeyi görürüz Bir gün gelir yapa yanlış kalırız Can ile bedenden ayrılır gideriz Bu dünyada ne vücut barınır Nede barınacak yer vardır Tutunacak yoktur dalımız Tek bir vücut öylece dolaşırız Rehber Kur-an, güven Allah’tır Son nefeste bunu da anlarız Bu dünyada ne vücut barınır Nede barınacak yer vardır Bu dünyada kimse barınamaz Barınacak yer arasa da bulamaz Bulan olmadı arayan nasıl bulacak Beden mezarda, can manevi dünyada barınacak Alem-i Sır
| |||
| ÂŞIĞIN VUSLAT İKLİMİ! Bitmeyen aşka, neden âşık oluruz? Aşk nerededir, onu nasıl buluruz? Aşk bir tabiptir, mehlem olur yaraya Maddi ve manevi tüm hastalıklara! Aşkı biz arayıp da bulamayız Neden âşık olduk, anlamayız Aşkın yeri çok uzak bilemeyiz O yola girip o yoldan çıkamayız İnsan keder, acı veren birçok şeyle Karşılaşır amma sanki bir bilmece Aşka düştüğü zaman ise o ateşe ![]() ![]() Yanar iken veda eder, o her şeye! Aşkı biz arayıp da bulamayız Neden âşık olduk anlamayız Aşkın yeri çok uzak bilemeyiz O yola girip o yoldan çıkamayız Aşk gamı ateştir, insanı kurutur Dert, keder gibi her şeyi unutturur Aşka düşen gönlün kurtuluşu yoktur Aşkın ateşi ise, o da yakıp kavurur Aşkı biz arayıp da bulamayız Neden âşık olduk anlamayız Aşkın yeri çok uzak bilemeyiz O yola girip o yoldan çıkamayız Aşkın son durağı ise şu dünyada Bu âlem-i dünya ile vedalaştığında Gerçek âşığın erdiği ebedi vuslata Şeb-i Arûs gibi, vuslat iklimi o da! Alem-i Sır * * * * Şeb-i Arûs: Ebedî vuslata erdiğini belirtmek için düğün gecesi anlamında "şeb-i aruz" denilir
![]() |
| Bookmarks |
Bu konuyu görüntüleyen: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
| Konu araçları | |
| Gösterim Modları | |
| |
| ||||
Âlem-i Sır Da Ki Aşk !ÂLEM-İ SIR DA Kİ AŞK! Bir varmış bir yokmuş, bir âlem varmış; Âlem-i Aşk adında ve orası değişik bir âlemmiş. Orası bu dünya gibi değilmiş, orası... | ||||
Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şuan saat: 08:51 .
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)