Mutlukal.com Forum

Mutlukal

Moda, Bakım, Sağlık

Jojoba Yağı ve Cilt Bakım Ürünlerinde Kullanımı

 Cilt Bakımı kategorisinde   Jojoba Yağı ve Cilt Bakım Ürünlerinde Kullanımı konusu , Jojoba Yağı ve Cilt Bakım Ürünlerinde Kullanımı 1822 yılında California Baja yanında bir çölde küçük bir funda keşfedilmiştir. Ünlü botanist H. F. ...

Geri Git   Mutlukal.com Forum > Zarif Bayanlar Genel Forum > Makyaj ve Bakım > Cilt Bakımı
  #1 (permalink)  
Eski 27-05-2009, 02:08
KusuRsuZ HatA's Avatar
Super Moderator
 
Kayıt Tarihi: 23-04-09
Yer: İstanbul
Mesajlar: 4,973
Standart Jojoba Yağı ve Cilt Bakım Ürünlerinde Kullanımı

Jojoba Yağı ve Cilt Bakım Ürünlerinde Kullanımı



1822 yılında California Baja yanında bir çölde küçük bir funda keşfedilmiştir. Ünlü botanist H. F. Link tarafından Jojoba adı verilen bu bitki , daha sonra balinaların avlanmasının yasaklandığı dönemde ekilerek yetiştirilmeye başlanmıştır.



Cilt bakım ürünleri ve kozmetiklerde kullanılan balina yağları kullanılamamaya başlanınca da cilt bakım ürünlerinde ve kozmetiklerde kullanılmak üzere yeni bir madde arayışına girişilmiştir.

Jojoba bitkisinin bir çekirdek ürettiği ve bu çekirdekleri ısıtarak yağ elde edildiği görülmüştür. Güney Californiada çölde yaşayan insanlar, yıllardır bu yağı ciltlerinin ve kesikleri tedavi etmek için kullanmaktadır. Japonlar jojoba yağı üzerinde yaptıkları araştırmalarda bu yağın cilde karşı toksik etkisi yapmadığını göstermiştir.

Jojoba yağı, oda sıcaklığında sıvıya dönüşen bir balmumudur. Yağı kimyasal olarak cildimizin ürettiği sebum yağına çok benzemektedir. Aslında jojoba yağı, şimdiye kadar en kolay emilen bitkisel yağlardandır. Bu yüzden, pek çok saç ve cilt bakım ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır.

Jojoba yağı, hassas cilde sahip insanlar için mükemmeldir. Cildinizi yumuşatırken saça uygulandığı takdirde parlaklığını arttırır.
Aynı zamanda ciltteki kırışıklıkları azaltma ve yeni cilt hücrelerinin büyümesini hızlandırma etkisine sahiptir.

Bütün bu özelliklerinden dolayı, her tür saç bakım ürünlerinin, çizgi açıcı ve akneye yönelik cilt bakım ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır.
Jojoba bitkisi önemli ve gerekli bir keşiftir. Eşsiz faydaları, tüm dünyadaki insanların daha iyi görünmesini ve daha hissetmesine yardımcı olmaktadır. Eğer jojoba yağı satın alacaksanız, organik jojoba yağını satın almaya çalışın ve kimyasal olarak ekstre edilmemiş olmasına dikkat edin.
Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Bu konuyu görüntüleyen: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)

 
Konu araçları
Gösterim Modları

Gönderi Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smilies are Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular

Alternatif ve doğal cilt bakım yöntemleri

Sebze, meyve ve çiçekleri kullanarak, toprak, kil ve sudan faydalanarak doğal reçetelerle sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. kil...

Doğal Cilt Bakım Kremleri

Doğal Cilt Bakım Kremleri Not : Hazırladığınız kremlerin içine eczaneden alabileceğiniz birkaç damla asilbent tentürü...

Cilt Tipinize Göre Bakım Önerileri

Cilt Tipinize Göre Bakım Önerileri Özelliklekuru ciltler, çok hassas oldukları için biraz daha dikkat istiyor. Her cilt...

Cilt Bakım Maskeleri

Cilt Bakım Maskeleri Normal Cilde sahip olanların cildi hafif gergin, sıkı pembe görünümlü ve dokunduğunuz zaman bir bebeğinki kadar yumuşak...

Cilt Yenileme İşlemmi Sonrası Bakım

1- İşlem sonrası işlem yerlerinde kızarıklık, kabarıklık va kaşıntı olabilir. İşlemden sonra uyguladığımız kremler sizin rahatlığınızı sağlayacaktır...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şuan saat: 01:42 .
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)




Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright © 2008 Mutlukal.com, All Rights Reserved
moda
Page generated in 0.22718 seconds with 12 queries