Mutlukal.com Forum

Mutlukal

Moda, Bakım, Sağlık

Sizin için "Biçilmiş Kaftan"

Evlilik Hazırlıkları kategorisinde   Sizin için "Biçilmiş Kaftan" konusu , Kına geceleri için özel kaftan ve bindallı modelleri üreten Biçilmiş Kaftan’ın sahibi Tolga Kimsesiz sorularımızı yanıtladı… Biçilmiş Kaftan nasıl kuruldu? Biçilmiş Kaftan, ...

Konu ile alakalı etiketler: mahmutpaşa abiye fiyatları, mahmutpasa bindalli modelleri, kaftan çarık modeller, kına gecesi mekanları,
Geri Git   Mutlukal.com Forum > Zarif Bayanlar Genel Forum > Evlilik Hazırlıkları
  #1 (permalink)  
Eski 03-04-2010, 10:01
KusuRsuZ HatA's Avatar
Super Moderator

Yer: İstanbul
Standart Sizin için "Biçilmiş Kaftan"

Kına geceleri için özel kaftan ve bindallı modelleri üreten Biçilmiş Kaftan’ın sahibi Tolga Kimsesiz sorularımızı yanıtladı…

Biçilmiş Kaftan nasıl kuruldu?
Biçilmiş Kaftan, 2004 yılında kuruldu. Aslında baba mesleği… Babam 45 yıllık Mahmutpaşa esnafıdır. Hastalığı nedeniyle ara verince işleri ben devraldım. Başlarda havlu ile ticarete başladık; ardından kına malzemeleri işine girdik. Kısa bir süre sonra da bu sektörde boşluk olduğunun farkına varınca kaftan ve bindallı üzerine çalışmaya başladık.

Satışını yaptığınız ürünler arasında neler var?
Kaftan, bindallı ve kına malzemeleri satıyoruz. Yani kına gecesiyle ilgili aklınıza gelebilecek her şey… Yaklaşık üç seneden beri kendi atölyelerimizde üretim yapıyoruz. Özel modeller tasarlıyoruz. Ben istediğim modelleri kafamda tasarlıyorum; ardından modelistlerimiz çizimini yapıyorlar. Bildiğiniz gibi kına Osmanlı’dan kalma eski bir gelenek. Biz bu geleneği günümüze uyarlamak ve modernize etmek istiyoruz. Bunun için de daha abiye tarzda kaftanlar üretiyoruz. Örneğin; bolca saten kumaş kullandığımız belden oturtmalı modellerimiz var.

Kaftan ve bindallı modellerini oluştururken yöresel desenlerden de yararlanıyor musunuz?
Evet, kendi tasarımlarımızla yöresel desenleri harmanlıyoruz. Genellikle Orta Anadolu, Ege ve Marmara bölgelerine ait desenleri kullanıyoruz. Bunların dışında Suriye’den getirdiğimiz hazır modeller de var. Genellikle Kapalıçarşı’ya satış yaptığımız için turistler de ürünlerimize oldukça ilgi gösteriyor. Kaftan ve bindallı dışında çarık ve kavuk gibi aksesuarlar da üretiyoruz. Son günlerde gelin adayları, kına gecesinde damat için sultan kostümü ve kavuk da satın almaya başladılar.

Türk kültürünün geleneksel bir parçası olan kına gecesi son yıllarda yeniden gözde bir eğlence haline geldi. Artık organizasyon firmaları ve mekanlar kına gecelerine de önem vermeye başladılar. Bu durum satışınızı nasıl etkiledi?
Bildiğim kadarıyla haftanın birkaç gecesi, kızlar Cahide’de kına gecesi partisi düzenliyorlar. İyice moda oldu yani… İşte az önce kına kıyafetlerini modernize ediyoruz derken bunu kast etmiştim. Artık gelinler en yakın kız arkadaşlarına da kına kıyafeti almak istiyorlar. Bunlar tabii gelininki kadar gösterişli ve işlemeli olmuyor. Arkadaşlarının kıyafetlerinin, gelininki yanında daha sade olmasına özen gösteriyoruz.

En çok hangi modeller ilgi çekiyor?
Üstü bolero, altı şalvar olan ve üzerinde ön kısmı iki parçalı bir elbise şeklinde olan modelimiz oldukça rağbet görüyor. Bir de kaftanın altında şalvar ve daha şık dursun diye üzerini büstiyer olarak tasarladığımız daha klasik bir modelimiz var. Genellikle bu iki model çok satılıyor. Ancak alternatifler o kadar çok ki; elbiseli, tek parça, şifon… Geleneksel Osmanlı kaftanlarında şifon kullanılmaz. Ama biz günümüze uyarlamak adına şifon kaftanlar da üretiyoruz. Sonuçta müşterilerden gelen talepler doğrultusunda modellerimizi geliştiriyoruz.

Sırada yeni modeller var mı?
Sürekli yeni modeller üzerinde çalışıyoruz. Özellikle yaşadığımız şu ekonomik kriz ortamında kendinizi sürekli yenilemeniz şart.

Kaftan modellerinde fiyat aralığı nedir?
Kaftan fiyatları, ortalama 50 TL’den başlıyor ve 200 TL’ye kadar çıkıyor.

Gelecek planlarınız arasında kına gecesi organizasyonu yapmak var mı?
Evet, kına gecesi organizasyonu konusunda talepler gelmeye başladı. Birkaç mekanla anlaşıp, kına gecesi organizasyonları yapmayı planlıyoruz. Bunun dışında otellerden de teklifler alıyoruz. Bildiğiniz gibi artık büyük oteller Osmanlı geceleri düzenlemeye başladılar. Bu geceler için kıyafet temini konusunda da bir çalışmamız olabilir. Biz aynı zamanda üretim yapan bir firma olduğumuz için fiyatlarımız da diğerlerine göre daha uygun olacaktır. Bu da bizim için önemli bir avantaj diye düşünüyorum.

Küf kokulu limoni duygular

Çocuk olmalıyım,
İnadına çocuk

...

Kerameti kendinden menkul
Alıntı Yaparak Cevapla

Bookmarks

Bu konuyu görüntüleyen: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)

Konu araçları
Gösterim Modları

Gönderi Kuralları