Mutlukal.com Forum

Mutlukal

Moda, Bakım, Sağlık

Kadınların Kaprisi Kuaförleri Çıldırttı

Evlilik Hazırlıkları kategorisinde   Kadınların Kaprisi Kuaförleri Çıldırttı konusu , Bazı müşterilerin kaprisli tutumları ve ilginç talepleri, kuaförleri adeta canından bezdiriyor. Bazı güzellik salonu, manikürcü ve kuaförlerden derlenen bilgilere göre, kimi müşteriler ...

Geri Git   Mutlukal.com Forum > Zarif Bayanlar Genel Forum > Evlilik Hazırlıkları
  #1 (permalink)  
Eski 04-06-2009, 23:49
KusuRsuZ HatA's Avatar
Super Moderator

Yer: İstanbul
Standart Kadınların Kaprisi Kuaförleri Çıldırttı

Bazı müşterilerin kaprisli tutumları ve ilginç talepleri, kuaförleri adeta canından bezdiriyor.

Bazı güzellik salonu, manikürcü ve kuaförlerden derlenen bilgilere göre, kimi müşteriler saçlarının televizyonda gördüğü bir sanatçının saçına benzemesini istiyor, kimisi sevdiği sanatçının müziği çalmazsa saçlarına işlem yaptırmıyor, kimisi de ödemeyi düğünde takılacak paralarla yapacağını söylüyor.

Kuaför salonu işletmecisi Hüseyin Demir, yaklaşık 15 yıldır yaptığı mesleğinde ilginç olaylarla karşılaştığını belirterek, bazı müşterilerinin sıra dışı talepleri ve davranışlarından dolayı bir kitap yazmayı bile düşündüğünü söyledi. Müşterileriyle arasında geçen ilginç anılarını anlatan Demir, şu örnekleri verdi:

“Bir gece, müşterilerimden biri telefonla arayarak o an izlediği televizyon dizisinin yayınlandığı kanalı açmamı istedi. Dizi oyuncuları arasındaki bir mankenin saçını çok beğendiğini bildiren müşterim, kendisinin de aynı modeli yaptırmak istediğini söyledi.

Bir gün düğün için bir grubun saçını yaptık. Damadın yakınları, ücreti düğünde takılacak paralarla ödeyeceklerini bildirdi. O an saçlar yapılı olduğu için çaresiz tekliflerini kabul ettik.

Yaklaşık 20 kişiden oluşan bir düğün grubunda ise saçını yaptığım kişi bir bahaneyle salondan ayrıldı. Saçını en son yaptığım gelinin kız kardeşinden ücreti istediğimde ise gidenleri tanımadığını söyledi.”

Saç modeliyle koca bulma umutları

Kendisini ünlü birine benzeten, saç modelinin bu ünlüye benzemediği taktirde bir daha gelmeyeceği yönünde tehdit eden müşterileri olduğunu dile getiren Demir, şöyle devam etti:

“Acelem var saçımı hemen kestirip gideceğim' diyen, ancak tüm vaktini kuaförde geçiren müşterilerimiz var. 'koca bulabileceğim bir saç modeli yap', 'Kibariye'ye benzemek istiyorum', 'saçımın yarısını kes yarısı kalsın, tarz yaratmak istiyorum' diyenlerle de karşılaşıyorum.”

İşletmeci Şükran Danacı ise bir müşterisinin, sorunlarını kendisine anlatmak için fön çektirdiğini belirterek, “Bir psikiyatri muayene ücreti 100 YTL, sana 5 YTL veriyorum, sorunlarımı anlatıp rahatlıyorum” dediğini belirtti. Danacı, bazı müşterilerinin ise sevdiği sanatçının parçaları çalmadığı sürece saçlarını yaptırmayacaklarını söylediklerini kaydetti.

Sorunların ana kaynağı eğitimsizlik

Kocaeli Güzellik Salonu ve Manikürcüler Odası Başkanı Gülseren Turgut ise kendilerini sıradan esnaf olarak değil, birer sanatkar olarak gördüklerini belirterek, eğitimi yetersiz personelin müşterilerle sürekli sorun yaşayabileceğini ileri sürdü.

Belediye ve Halk Eğitim Merkezlerinin açtığı kursların kuaförlük için yeterli olmayacağını dile getiren Turgut, kuaförlük mesleğinin, yapacak iş bulamayıp, kuaförlük yapmaya karar verenler için uygun olmadığını söyledi. Belgesi bulunmayan bir kuaförün müşterisi tarafından kolunun kırıldığını belirten Turgut, şunları söyledi:

“Rengini açtırmak isterken saçı yanan bir müşteri, kavga ettiği kuaförünün kolunu kırmış. Kuaför bize şikayette bulundu. Ancak kuaförün ustalık belgesi bulunmadığı için yasal girişimde bulunamadık. Kendi hakkını kendisi aramak zorunda kaldı. Benzer olaylarla sıkça karşılaşıyoruz. Özellikle eğitimsiz müşterilerin kaprisleri meslektaşlarımızı adeta canından bezdiriyor.”
Alıntı Yaparak Cevapla

Bookmarks

Bu konuyu görüntüleyen: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)

Konu araçları
Gösterim Modları

Gönderi Kuralları