Gebelik ve Doğum kategorisinde Vakum ile doğum konusu , Bebeğin başına uygulanan metal bir tablanın vantuz gibi etki ederek bebeğin doğumuna yardım edilmesidir. Adından anlaşılabileceği gibi “vakum ile doğum” negatif basınç ...
| |||||||
| |||
| Bebeğin başına uygulanan metal bir tablanın vantuz gibi etki ederek bebeğin doğumuna yardım edilmesidir. Adından anlaşılabileceği gibi “vakum ile doğum” negatif basınç temeline dayanır. Çan adı verilen değişik boyutlardaki metal aygıtlar bebeğin başına yerleştirilir, çanın ucunda iç içe hortum ve zincir vardır. Bu hortumun diğer ucu negatif basınç sağlayan, yani vakum oluşturan bir makinaya bağlanır ve makina çalıştırılarak belirli bir süre beklenir, tam vakum oluştuğunda da zincir yardımıyla bebek annenin rahim kasılmaları ile aynı zamanda yavaş yavaş çekilir. Doğumdan sonra bebeğin başında “çan”ın biçimini almış biçimde bir şişlik kalır, bu tümüyle bebeğin kafatasının dışında olup, kafa içiyle, beyinle ilgili değildir. Yaklaşık 10 gün içinde kendiliğinden yavaş yavaş kaybolur. Vakum ile doğum forseps uygulamasını gerektiren durumlarda gerçekleştirilir. Fakat vakum ile doğum tümüyle forsepsin yerini dolduramaz, bazen ona yardımcı olarak, bazen de tümüyle onun yerine kullanılabilir |
![]() |
| Bookmarks |
Bu konuyu görüntüleyen: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
| Konu araçları | |
| Gösterim Modları | |
| |
| ||||
Doğum“Türün sürekliliğinin korunması”. İşte doğa kanunu ve bütün canlılarda var olan içgüdü. İnsanoğlu da belli bir dönemde bu içgüdüsünün uyarısına yanıt... | ||||
Doğum sancısıDoğum başladığında, rahim kasılmalarının, anne tarafından ağrı, sancı olarak hissedilmesidir. Rahim içi yaşam sona erdiği zaman, yani gebelik... | ||||
Yapay doğum sancısıBazı hallerde, örneğin bebeğin beklenen doğum tarihinin gecikmiş olduğu veya annenin biran önce doğurtulma-sının gerektiği hallerde veya rahim... | ||||
Ani Doğum nedir-Ani Doğum hakkındaAni Doğum sağlık teriminin açıklaması:Genellikle,anneye tıbbi yardımın ulaşmasından önce,ani olan doğum. | ||||
En Uygun Doğum YaşıEn Uygun Doğum Yaşı En uygun yaşlar 20 ile 30 arasıdır. Doğum aralıklarının en az 2 yıl olmasını sağlayarak hem kendinizi hem de... | ||||
Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şuan saat: 15:53 .
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)