Mutlukal.com Forum

Mutlukal

Moda, Bakım, Sağlık

“Boyumu aşacak rolleri kabul etmiyorum”

Magazin Gezegeni kategorisinde   “Boyumu aşacak rolleri kabul etmiyorum” konusu , Podyumu bıraktıktan sonra oyunculuğa adım atan Aysun Kayacı, işini severek yaptığını söylüyor. Çok büyük hırsları olmadığını belirten Kayacı “Boyumu aşacak rolleri kabul ...

Geri Git   Mutlukal.com Forum > Hertelden > Magazin Gezegeni
  #1 (permalink)  
Eski 21-04-2010, 06:02
KusuRsuZ HatA's Avatar
Super Moderator

Yer: İstanbul
Standart “Boyumu aşacak rolleri kabul etmiyorum”

Podyumu bıraktıktan sonra oyunculuğa adım atan Aysun Kayacı, işini severek yaptığını söylüyor. Çok büyük hırsları olmadığını belirten Kayacı “Boyumu aşacak rolleri kabul etmiyorum” dedi
AYSUN KAYACI FOTO GALERİ
Aysun Kayacı, Kanal D’nin yeni dizisi ‘Cuma’ya Kalsa’da Haluk Bilginer ve İnci Türkay’la kamera karşısına geçti. Mankenlik yapmadığı halde hâla kendisine manken denildiğini ve bu algıyı yaptığı kaliteli işlerle yıkacağını söyleyen Kayacı, “Televizyon oyunculuğu yapıyorum. Her rolü oynayacak düzeyde değilim. Öyle bir eğitim almadım. Maksat eğlendirmek. Dünyayı kurtarmıyoruz” diyor.

Cuma’ya Kalsa’ya ‘evet’ demenizde en büyük etken ne oldu?
Proje beni çok heyecanlandırdı. Dörtbuçuk yıl önce Med Yapım’la bir sit-com’da rol almıştım. Ardından gelen tekliflere pek sıcak bakmamıştım. Dizinin orijinali müthiş. Çok güzel bir kadroyla kamera karşısına geçtik. Bu kadroya hayır diyemezdim.

Oynayacağınız Çiğdem karakterinden biraz bahseder misiniz?
Tipik evde kalmış mutsuz bir baldız. Evlenemediği için mutsuz ama kimseyi de beğenmiyor. Aslında çok esprili, erkeklerle erkek gibi konuşabilen, fırlama. Durmadan eniştesine laf sokuyor. Çiğdem karakterini çok sevdim. Bana uzak değil. Çok severek oynuyorum. İlk oynadığım sit-com’da aptal sarışını oynamıştım ve başka karakterler oynamama rağmen o üzerime yapıştı. Çiğdem bugüne kadar oynadığım rollerin tam tersi.

Bu rolle aptal sarışın imajınızın yıkılacağını düşünüyor musunuz?
Aman canları isterse yıksınlar, istemezse yıkmasınlar. Çok umurumda değil. Yıkılsın diye ekstra bir gayret göstermeyeceğim. Mankenliği bırakalı beş yıl oldu hâlâ manken diye yazıyorlar. Demek ki hâlâ oyuncu olarak algılamıyorlar. Bir aşamadan sonra düzelecek diye düşünüyorum.

Hâlâ manken diye yazılması sizi rahatsız ediyor o zaman?
Hayır etmiyor. Yapacak bir şey yok. Öyle algılanıyor, kasmamak lazım. Önemli olan yaptığın işler. Mesela Demet Akalın, kendini ispat ettikten sonra manken demeyi bıraktılar. Zamanı gelince bana da demekten vazgeçecekler.

Oyunculuğunuzu geliştirmek adına neler yapıyorsunuz?
Ben televizyon oyunculuğu yapıyorum. Her proje öncesinde canlandıracağım karakter için bir yükleme yapıyorum. Karakter üzerine çalışıyorum. Onun dışında sağlam bir eğitim almış, klasik oyun oynayabilir ya da her türlü rolü oynayacak düzeyde değilim. Benim boyumu aşacak rolleri kabul etmiyorum zaten. Maksat eğlendirmek. Hiçbirimiz dünyayı kurtarmıyoruz. Ameliyat da yapmıyoruz.

Bundan sonra oyuncu olarak mı devam edeceksiniz?
Bilmiyorum, projelere bağlı. Öyle büyük hırslarım yok açıkçası. Çok disiplinliyimdir, işimi severek yaparım, insanları eğlendirmeyi severim. Onun dışında büyük laflar etmenin anlamı yok. Önemli olan izlerken beğenecekler mi?

Bir dönem Amerika’daydınız, orada neler yaptınız?
Ziyaretçi öğrenci olarak bir dönem iki ders aldım. Çok güzel geçti. Keşke kalıp doktora falan yapabilseydim. Çok zor. Yapanlara şapka çıkarıyorum. Son dönem olduğu için ve benim de alttan dersim olmadığı için gidip Amerika’da ders aldım. Bana çok iyi geldi. Başka bir şeyle uğraşmadan sadece derslerimle ilgilendim. Zorla geçtiğim derslerin açıklarını kapattım. Beş yıldır hem okul, hem dizi çekimleri çok yoruluyordum. Derslerime gerektiği kadar ağırlık veremiyordum.

Orada olmak ruhunuza nasıl geldi?
Çok iyi geldi. Olgunluk getirdiğini düşünüyorum. Her türlü değişim iyidir insan hayatında.

Yıllardır sarışın olarak kamera karşısındaydınız. Neden saçlarınızı koyu renge boyattınız?
Küçükken sapsarıydı saçlarım. Hep arı girerdi kafamın içine. Yıllardır hep aynı renkteydi. Koyuya boyattıktan sonra diplerine baktım ki ben artık sarışın değilmişim. Kendi doğal rengim bu. Sarışın olmaktan ve algısından çok sıkıldım. Sarışınlığın bana bir şey katmadığını, hatta benim sarışınlığa bir şey kattığımı düşünmeye başladım. Kadınlar değişikliği severler. Altında mana aramamak lazım. Sarı renkten koyu renge dönmek zor oldu ama bu rengi çok sevdim.

Küf kokulu limoni duygular

Çocuk olmalıyım,
İnadına çocuk

...

Kerameti kendinden menkul
Alıntı Yaparak Cevapla

Bookmarks

Bu konuyu görüntüleyen: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)

Konu araçları
Gösterim Modları

Gönderi Kuralları