2010 İlkbahar Yaz makyaj trendi ipuçlarını vermenin zamanı geldi.Sabah yüzünüze gülen güneş ve cıvıl cıvıl öten kuşlar ile baharı karşılarken yenilenmeyi, canlanmayıda ihmal etmeyin.Siz de mevsime uymak, taze ve modern bir görünüme kavuşmak istiyorsanız, kıyafet seçimi kadar makyaja da önem vermelisiniz.
2010 İlbahar / Yaz Makyaj Modası
2010 ilkbahar/yaz makyaj trendlerinin en dikkat çekici detaylarından biri (ilk olarak 2009 kışında Prada ve Balenciaga’nın defilelerinde sergilenen) kaşın çok açık renge boyanması. Kaşınız az veya çıkmıyorsa hiç üzülmeyin hanımlar! Alexander McQueen, Givenchy, Bottega Veneta gibi birçok moda duayeni yeni sezon defilelerinde kaşsız kadınlara dikkat çektiler.Eğer ben kaşlarımı çok seviyorum, kaşsız ben bir hiçim diyorsanız oda sorun değil.Doğal haline bırakılmış kalın kaşlar da her şeye rağmen güncelliğini koruyor.
Yazının devamı var. Tıklayınız…
2010-makyaj-trendi
Doğallık! Gündüz, toprak ve pastel tonlarda ruj ve farları tercih ederken. Daha iddialı olmak isteyenler için 1940’lı yılları anımsatan kırmızı, fuşya ve turuncu rujlar ile hareket yakalayabilirsiniz.Ruj renginiz nekadar iddialı olursa, göz makyajını hafif yapmanız şiddetle tavsiye edilir.Göz ya da dudak bu ikisinden birini seçmeniz gerekiyor
2010-yaz-makyaj-modasi-2
Pembe yanaklar belirgin elmacık kemikleri
Hem doğal hem sağlık dolu görünüm için şeftali ve pembe tonlardaki allıklar ile elmacık kemiklerinizi belirgin hale getirin.
Renkli far
Yaz aylarının cıvıl cıvıl renkleriyle dolu bir far paleti edinmelisiniz. Uçuk tonlarda lila, mor, pembe ve yeşil farlarla yaz gecelerine hazırsınız.
Buğulu bakışlar
Gecelerde gözünüze siyah tonlarda tam ya da yarım çerçeve yaparak buğulu ve çekici bir görünüme sahip olabilirsiniz.
2010-makyaj-modasi-1
Kırmızı dudaklar
Son birkaç sezondur rujlar, makyaj dünyamıza etkileyici bir dönüş yaptılar.Kırmızı ruj 2010 kışında kalmayıp 2010 yaz trendleri arasındada yerini aldı. Kırmızı ruj modası ile ilgili daha önce yazdığım habere buradan bakabilirsiniz.Kırmızı rujun başarısı ise yüzünüzün geri kalan kısmının bu renk ile uyumlu olmasına bağlıdır.Koyu tonlarında allık ve eyeliner kullanımından kaçınmanızı fakat rimel sürmeyi ihmal etmemenizi öneriyorum.
Kırmızı ruja alternatif pembe ve turuncu; Kırmızı ruj herkese yakışmayadabilir. Eğer hem farklı görünüp hem de eğlenmek istiyorsanız fuşya ve turuncu renk rujları tercih edebilirsiniz.
2010-makyaj-trendi-1