Psikoloji kategorisinde Kadın ve alkol konusu , Alkol, Kadınların Beynine Daha Hızlı Zarar Veriyor Rusya’da yapılan bir araştırmada alkolün, kadınların beynine erkeklerinkinden daha hızlı zarar verdiği belirtildi. Amerikan “Alcoholism: ...
| |||||||
| |||
| Alkol, Kadınların Beynine Daha Hızlı Zarar Veriyor Rusya’da yapılan bir araştırmada alkolün, kadınların beynine erkeklerinkinden daha hızlı zarar verdiği belirtildi. Amerikan “Alcoholism: Clinical and Experimental Research” dergisinde yayımlanan haberde, daha önceki araştırmalarda, alkolün kadınların kalp ve karaciğerine erkeklerde olduğundan daha hızlı zarar verdiğinin belirlendiği hatırlatıldı. Haberin devamı Habere göre, Rus araştırmacılar, 2 cinsiyetin alkolden nasıl etkilendiklerinin belirlenmesi için, 18-40 yaşlarındaki 24’ü kadın 78’i erkek 102 alkol bağımlısına testler yaptı. Genelde hafızayla ilgili aynı testler alkol bağımlısı olmayan 68 erkek ve kadından oluşan bir kontrol grubuna da uygulandı. Testlerin yapılmasından önce alkoliklere 3-4 hafta alkol verilmedi. Görsel hafıza, düşünme ve problem çözümleriyle ilgili testlerde erkeklerle kıyaslandığında kadınların daha az başarılı olduğu ortaya çıktı. Maryland eyaletindeki Baltimore Uluslararası Araştırma Merkezi’nden Doktor Barbara Flannery, kadın organizmasının erkek organizmasından farklı olduğunu ve kadınların vücutlarında erkeklerinkinden daha az su bulunması nedeniyle kadın organizmasında alkolün yoğunluğunun daha fazla olduğunu söyledi. NTV
__________________ Eteğini İndirmek İstediğin İçin Hayat Fahişe Sana Göre.. |
![]() |
| Bookmarks |
Bu konuyu görüntüleyen: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
| Konu araçları | |
| Gösterim Modları | |
| |
| ||||
Kadın olmakDünyadaki serüvenimiz dişi doğmakla başlıyor aslında....Dikkat edin dişi diyorum;yani kadın,kız demiyorum..Sadece ,dişi kelimesine benzer olarak... | ||||
Batılı düşüncede kadınBatının önde gelen düşünür ve yazarlarının kadına bakış açıları ve kadına verdikleri değer aşağıdaki sözlerde anlaşılmaktadır. Bu sözleri destelemek... | ||||
Kadın ve evlilikÇocukluğumuzda başlanır daha evlilik yolculuğunun ilk hazırlıklarına...Annelerimiz yolluğumuz olarak çeyiz sandığımızı doldururlar tıka... | ||||
İdeal ve Çağdaş kadın nasıl olmalı?İDEAL KADIN Her şeyden önce bir Türk kadını eğitimli olmalı..... Eğitim,özellikle kadınların eğitim eksikliği ülkemizin en büyük sorunlarından... | ||||
Kadın Üreme Organı MenstritasyonKadın Üreme Organı Menstritasyon Siklus, son adet tarihinin ilk gününden bir sonraki adet tarihinin ilk gününe kadar geçen süredir. Normalde bu... | ||||
Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şuan saat: 09:08 .
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)