Yaza Yepyeni Saçlarla Girin! Her yıl değişen saç modasında neye karar vereceğiniz çok önemlidir. Bu yıl tüm dünyada gıdadan kozmetiğe her alanda kendini gösteren doğallık saçlarda da ön planda.
Bazen yaşadığımız monoton hayat, bazen kıştan bahara geçerken doğayla beraber ruhumuzda oluşan hareketlenmeler, bazen de yaşadığımız inişli çıkışlı duygusallıklar genellikle biz kadınları saçlarını değiştirmeye yönlendirir. Kabul edelim ki kimimiz çok mutlu, kimimiz üzgün dönemlerimizde saçlarımız oynarız. Bu birazda psikolojik bir tedavi gibidir. Fakat şunu unutmayın ki saç kadının dış görünüşündeki en önemli dikkat çekici faktörlerden biridir. Doğru saç kesimi ve rengiyle çekiciliğinizi ve albeninizi üst seviyelere taşıyabilirsiniz.Kesim ve renge çok iyi düşünerek karar verin. Bir film yıldızında veya bir arkadaşınızda gördüğünüz saçı hemen kendinize uygulamaya kalkmayın. O modeli ve rengi belki kullanamayacaksınız, belki size yakışmayacak.
Kendinize yakışan modeli
deneme yanılma yoluyla bulamazsınız. Ya saçınızı kestikten sonra pişman olursanız? Uzun süre uzamasını beklemeniz ve yeniden bir model seçmeniz gerek ki, bu sizin için sıkıntılı bir dönem olabilir. Bunu kendimden biliyorum. Birkaç yıl önce uzun saçlarımdan çok sıkıldım ve saçlarımı kısacık kestirdim. Kısa saçı kendime yakıştıramadım ve uzatma aşamasında çok zorlandım. O yüzden işin ehli olan ve eski dostum İlker Yavrutürk’ün kapısını çaldım… Pudram kadınlarının kendilerine yakışan modeli nasıl bulabileceğini üzerine kendisinden bilgiler aldım. Bu yılın saç modelleri adeta doğallığı seven kadınlar düşünülerek tasarlanmış. Kendi adıma doğal dalgalar ve örgü saçların olması çok sevindirici. Özellikle bu stilin öncüsü Sienna Miller ve saçları son birkaç yıldır olduğu gibi tekrardan revaçta olacak gibi.
İşte Yavrutürk’ün sizler için tavsiyeleri;
Öncelikle sezon trendleri için televizyon, dergi yada internetten beğendiğiniz modelleri, çok iyi incelemeli ve saç boyunuza karar vermelisiniz. Orta veya uzun hangi boy saç istediğinizi bildikten sonra işiniz kolaylaşacaktır. Sürekli gittiğiniz bir kuaförünüz varsa ve sizi tanıyorsa, kendinizi ona teslim edebilirsiniz. Karakteriniz, çalıştığınız iş ve benzeri konularda fikir sahibidir. Sizin beğendiğiniz model ve yılın modasını karşılaştırarak harikalar yaratabilir kuaförünüz. Eğer sürekli gittiğiniz bir kuaförünüz yoksa, ne istediğinizi iyi bilerek, kuaför sandalyesine oturmanız gerek.
Saç kesiminizin iyi olması, size hem zaman kazandırır hem de, kendinizi daha huzurlu hissetmenizi sağlar. Sabah işe gitmeden önce duş alıp sadece kurutarak bile şekil alabilen saçlara sahip olmanız mümkün…
Yeni stil saç kesim teknikleri sayesinde, kafa şeklinize uygun ve yüz hatlarınıza uyumlu formlar vererek (saç dokunuzu da hesaba katarak) yapılmış bir saç kesimi inanılmaz kolay şekil alabilir.
Bu tarz bir kesim ile küt kesimlerde başın arka kısmında harika bombeler yaratılabildiği gibi , katlı ve hareketli kesimlerde de göze hoş gelen dolgun dalgalar elde edebilirsiniz.. Tüm bu teknikler sizlerin daha rahat ve daha kullanışlı saçlar kullanabilmeniz için geliştirilmiştir… Kuaförünüzün sizi tanımasına fırsat vermelisiniz, sürekli farklı kuaförlere gittiğiniz taktirde, istediğiniz modelleri elde edemezsiniz. Kuaför koltuğuna oturduğunuzda kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız, bir kuaförde karar kılmalısınız.
Ve gelelim bu senenin moda renklerine…
Bu sene bakır rengi ve tonları her rengin içinde var… Özellikle sarı – bakır rengi, Çağla Şıkel ile birlikte inanılmaz bir trend haline geldi. Saçını yapmam için gelen kadınların çoğu koltuğa oturduğu an, karamel adı altında bu saç rengini ister oldu.
Kahve bakır yine en beğenilen renkler arasında bu rengin öncülüğünü ise Sarah Jessica Parker yapmakta… Bu rengin adı, Sarah Jessica Parker rengi olarak anılmakta. Aralarda bal rengi balyajlarıda unutmamak gerek. Ve havuç bakırı; inanılmaz ama artık saçlarını ilk defa boyatan kadınlar bile bu rengi ister oldu. Bu renk, cildi hem daha canlı gösteriyor, hem de makyajsız bile daha canlı bir yüz ifadesine sahip olabiliyorsunuz..
Saç boyasında organik boyaları tercih etmelisiniz. Böylece hem cildinizde yanma ve kaşıntı olmaz hemde sağlığınızdan ödün vermeden, hayat boyu kullanacağınız boya malzemeleriyle barışık yaşayabilirsiniz.
Gelelim, yaz boyunca kullanacağınız abiye saç modellerindeki tüyolara. Geceleri dışarı çıkarken yada bir baloya giderken saçlarınızı örgülerle donatın.
Asla yapılı gibi olmayan ama makyaj ve kıyafetinizle sizi kırmızı halıda yürütecek saçları tercih edin. Yapay olmayın, kısaca doğal saç modellerini tercih edin. Bu stilin adı “country” Hayatınızı ve saçlarınızı mümkün olduğunca “rahat toparlayın”.
__________________ Küf kokulu limoni duygular Çocuk olmalıyım,
İnadına çocuk
... Kerameti kendinden menkul |